Osteopathie

Bel ons en spreek een boodschap in of stuur een whatsapp, op 06-10128266

Voor een actueel overzicht van zorgverzekeraars en hun vergoedingen klikt u hier.

het lichaam als één geheel

Osteopathie is een wetenschappelijk gebaseerde therapie die zich richt op het vinden van mechanische beperkingen in het lichaam. In tegenstelling tot andere disciplines ziet de osteopathie het lichaam als één samenhangend geheel, om van daaruit op zoek te gaan naar de oorsprong van de klachten. Dit hoeft niet hetzelfde gebied te zijn dan waar de pijn of klachten zich voordoen. Voor een osteopaat is het uitgangspunt dat de verschillende lichaamsweefsels met elkaar in verbinding staan en dus elkaar beïnvloeden. Een osteopaat zal altijd trachten de oorsprong van uw klacht op te sporen en die vervolgens bij de wortel aan te pakken.

Tijdens de behandeling(en) wordt het lichaam gestimuleerd zichzelf te herstellen, om weer optimaal te functioneren waardoor de (pijn)klachten verdwijnen en wegblijven. Het is dikwijls zo dat een vastzittend (of slecht bewegend) orgaan zoals de darm of een nier, klachten veroorzaakt in de rug. Enkel het behandelen van de rug (symptoom), zal de oorzaak niet wegnemen.

Osteopathie is een manuele therapie, wat wil zeggen dat de technieken tijdens de behandeling met de handen worden uitgevoerd. Er wordt daarbij actief op 3 lichamelijke systemen ingewerkt.

  • Het bewegingsapparaat (spieren, botten, banden, kapsels en gewrichten)
  • De organen (zoals lever, nieren, darmen, longen, blaas)
  • De Schedel/ruggenmerg

Binnen deze 3 systemen onderzoekt de osteopaat de beweeglijkheid en stelt diagnoses ten aanzien van bewegingsverlies. Er worden uitdrukkelijk geen medische diagnoses gesteld. Een osteopaat is geen vervanger voor de huisarts of specialist, maar werkt er juist mee samen. Indien nodig verwijst een osteopaat dan ook door.

Binnen de osteopathie zijn we ons er van bewust dat bij aandoeningen/ziekten er vaak meer factoren een rol spelen dan enkel de mechanische. Daarom werken we nauw samen met andere disciplines binnen de gezondheidszorg. Osteopathie wordt in Nederland gerekend tot de alternatieve geneeswijzen.

Wanneer naar de osteopaat?

Van jong tot oud, iedereen kan terecht bij een osteopaat, daarvoor is geen verwijzing van huisarts of specialist nodig. Voor de meest uiteenlopende acute of chronische klachten kunt u een osteopaat consulteren. Dikwijls wordt de behandeling als een opluchting ervaren, omdat er klachten verholpen worden die al jaren speelden en/of zelfs onoplosbaar leken. Klachten worden in een breder perspectief geplaatst en mede daardoor heeft de behandeling in veel gevallen direct resultaat. U kunt ook naar de osteopaat om klachten te voorkomen. Een regelmatig preventief consult (veelal eens per 6-8 weken) is te vergelijken met de halfjaarlijkse controle bij de tandarts.

De kosten van een osteopathie consult

De kosten van een consult bij Praktijk Kluiskenshof voldoet u na afloop met uw betaalpas. U ontvangt na pinbetaling uw factuur per e-mail, zodat u deze direct bij uw zorgverzekeraar kunt indienen. Een behandeling duurt 45 minuten en kost Euro 85,- per consult. In veel gevallen wordt een deel (of soms het hele bedrag) vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

De osteopaten van Praktijk Kluiskenshof zijn geregistreerd bij het onafhankelijke kwaliteitsregister van de Nederlandse Osteopathie Federatie (NOF). Overigens, alle bij de NOF geregistreerde osteopaten hebben een medische vooropleiding, zoals fysiotherapie of arts.

Bel voor een afspraak: 06-10128266


Links: Yvonne Boot – (Kinder) Osteopaat D.O.-MRO / Dry Needling
Rechts: Marieke Kil-van den Broeke – Osteopaat D.O.-MRO / Algemeen fysiotherapeut / Dry Needling / Shockwave