Groepslessen

Voor vragen over onze groepslessen belt u ons algemene nummer (en spreek eventueel een boodschap in of stuur een whatsapp bericht), op 06-10128266

kluiskenshof seniorengym (60+)

  • dinsdagochtend  09:30-10:20 uur
  • donderdagochtend 09:30-10:20 uur

Tijdens de lessen (effectief 50min.) worden allerlei oefeningen gezamenlijk gedaan, gericht op de actieve 60-plusser met als doel het bevorderen van beweeglijkheid, evenwicht, coördinatie en fitheid. Eenieder doet mee op zijn eigen niveau, dus aangepaste oefeningen of tussendoor even iets rustiger aandoen, is geen probleem. Deelname aan Seniorengym (1x per week) kost 200 euro per jaar of 52 euro per 3 maanden. (max.20 personen per groep). Na de les is er de mogelijkheid om gezamenlijk koffie te drinken bij het Proatuis. Doelgroep: 60plus/ mannen+vrouwen

REK&STREK

  • donderdagochtend 10:30-11:20 uur 

Tijdens de les (effectief 50min.) worden (grond)oefeningen gedaan, waarbij de focus ligt op het vergroten van de lenigheid en het soepel houden van het gehele lichaam. Daarnaast is ontspannen en ontstressen bijna een vanzelfsprekendheid. De groepsomvang is ook hier beperkt tot 12 personen en vindt plaats onder begeleiding van een Osteopaat. Deelname (1x per week) kost 360 euro per jaar of 91,50 euro per 3 maanden. Doelgroep: alle leeftijden / mannen+vrouwen die op een matje kunnen gaan liggen en weer overeind kunnen komen.

Een proefles is gratis + vrijblijvend

Interesse om eens gezellig mee te doen en gelijktijdig te ervaren of het soort les iets voor u is? Bel ons dan en spreek in of stuur een whatsapp bericht of stuur ons een e-mail met uw NAW-gegevens en geboortedatum, dan ontvangt u vrijblijvend aanvullende informatie en kunt u het zelf ondervinden: 06-10128266  info@praktijkkluiskenshof.nl

Ontspanningscursus

Hallo,

Ik ben Marieke Breukers, en ik vind het leuk om een nieuwe ontspannings-groep te starten bij Praktijk Kluiskenshof.
Het zal een blok van 10 lessen zijn, van 75 minuten per les.
Ze zullen op donderdagavond gegeven worden van 18:45 tot 20.00.

De ontspanning-les bestaat uit:
-Autogene training; dit is het je eigen maken van ontspannings- technieken die je thuis kunt oefenen.
-Progressieve spierrelaxatie volgens Jacobsen: Dit is het verschil leren tussen aan- en ontspanning, tot in de kleinste details. Dit is een actieve ontspanningsmethode die meestal vooraf gaat aan de Autogene training, wat een passieve ontspanningsmethode is.
En als laatste ontspannen tijdens beweging.

Zelf heb ik ontspannings-cursussen gevolgd en heb ik over de hele wereld gemediteerd. Veel van deze technieken zijn ontstaan vanuit meditatie waar de ademhaling centraal staat.

Ik zou het heel leuk vinden u bij de volgende cursus, die per december 2023 van start gaat, te verwelkomen. De kosten zijn € 150,- euro voor 10 lessen. Vergeet niet een dekentje en een kussen mee te nemen.

Met vriendelijke groet,

Marieke Breukers

Gymzaal Kluiskenshof

De gymzaal ligt  pal naast Wijkgebouw Ut Praotuis en De Wiek.

Gymzaal Kluiskenshof (panoramafoto zaal)

De oude kleedlokalen/douches zijn gesloopt en getransformeerd tot moderne behandelkamers. De gymzaal met de prachtige houten vloer, is nog geheel intact.

(In de volksmond is de locatie altijd aangeduid als ‘Gymzaal Vondellaan‘, alhoewel deze ligt aan ‘Achter de Molen’ (ook ingang parkeerplaats), terwijl het officiële adres luidt: Nieuwe Kerkstraat 31.)